EXEKUTORSKÝ ÚŘAD
BRNO-VENKOV

JUDr. Petr Kocián
soudní exekutor
Veveří 125, 616 45 Brno

telefon: +420 544 508 311
fax: +420 544 508 312

elektronická podatelna:
podatelna@exekutorbrno.cz

id. dat. schránky: fhdg8kn

3. KOLO id. 1/2 rodinného domu v Nečtinách, okr. Plzeň - sever

zpět Aktuální

Informace o dražbě

Druh dražby Elektronická dražba
Číslo dražby 137 EX 12733/22-MB3
Nejnižší podání 251 600 Kč
Minimální příhoz 10 000 Kč

Přihlášení do dražby

Pro přihlášení do dražby musíte přejít na web okdrazby.cz a přihlásit se do svého uživatelského účtu.

Přejít na web okdrazby.cz


OkresPlzeň-sever
KategorieDomy
Stav dražbyAktuální
Číslo dražby137 EX 12733/22-MB3
Začátek dražby19.03.2024 10:00
Konec dražby19.03.2024 10:30


Popis

Dražená nemovitost (id. 1/2), pozemková parcela - zastavěná plocha číslo parcelní 32, jejíž součástí je stavba rodinného domu č.p. 24, se všemi součástmi a příslušenstvím, jsou situovány v severovýchodní okrajové části intravilánu katastrálního území části obce Nové Městečko u Nečtin.

Přístup k nemovitostem je ze severu, přímo z přilehlé zpevněné místní ulice. Dražené pozemkové parcely a jejich přímé blízké okolí mají mírně svažitý charakter. V dané části obce je dle zjištěných informací možnost napojení pouze na veřejný rozvod elektro.

Část obce Nové Městečko u Nečtin nemá žádnou základní občanskou vybavenost. Spádová obec Nečtiny čítající cca 625 obyvatel, je vzdálená cca 2 km, má rovněž velmi omezenou základní občanskou vybavenost, omezenou možnost kulturního, sportovního a společenského vyžití, v dané lokalitě je rovněž celkem omezená možnost lukrativních pracovních příležitostí. Obec má dobré dopravní spojení autobusovou dopravou. Za vyšší občanskou vybaveností, vyššími úřady a institucemi, kulturním, sportovním a společenským vyžitím a lukrativnějšími pracovními příležitostmi, je nutno cestovat zejména do spádové obce Manětín, vzdálené cca 8 km a zejména krajského města Plzeň, vzdáleného cca 27 km do jeho centra.

Životní prostředí je v dané části obce nenarušené jakýmkoliv průmyslovým provozem. Nemovitost se nachází v klidné okrajové části obce. Okolní zástavbu přímého okolí oceňované nemovitosti, tvoří zejména rodinné domy původní zástavby obce, podobného stylu, stáří, velikosti, ovšem lepší průběžné údržby, technického i morálního stavu, vybavenosti a standardu užívání.

Hlavním objektem dražby spoluvlastnický podíl 1/2 na pozemkové parcele - zastavěné ploše číslo parcelní 32, jejíž součástí je stavba rodinného domu č.p. 24, se všemi součástmi a příslušenstvím (stodola, dřevěný sklad, venkovní úpravy - přípojka elektro, septik, přípojka kanalizace do septiku, přípojka vody z obecní studny na jiném pozemku, vrata, vrátka), v katastrálním území Nové Městečko, obec Nečtiny, okres Plzeň-sever.


Přízemní nepatrně podsklepený rodinný dům č.p. 24, s částečně využitým podkrovím a valbovou střechou, je situován v severovýchodní okrajové části intravilánu části obce Nové Městečko u Nečtin, na zastavěné ploše číslo parcelní 32. 

Rodinný dům je orientován podélnou osou a hřebenem střechy ve směru jihozápad - severovýchod, vstupem na jihovýchodní straně na dvorek. Rodinný dům je dle informací přítomných podílových spoluvlastníků nemovitosti stáří přes 100 let. Rodinný dům obsahuje v přízemí vstupní verandu, dále pak bytovou jednotku dispozice 3+kk s úplným příslušenstvím. Sklep obsahuje domácí vodárnu, kotelnu a sklad. Podkroví je přístupné po dřevěných schodech a obsahuje dva pokoje a půdní prostory. Zastavěná plocha rodinného domu č.p. 24 činí celkem 195 m2. Obvodové zdivo sklepa je vyzděno převážně smíšené na tl. 90 cm, přízemí na tl. 45 cm bez jakékoliv izolace proti vodě a zemní vlhkosti. Stropy jsou ve sklepu klenbové, v patrech dřevěné trámové s rovným omítaným podhledem, střešní konstrukce domu je valbová, zakryta odžitým osinkocementovými šablonami, s klempířskými prvky, bez bleskosvodu. Fasádní omítky jsou vápenné odžité narušené pronikající zemní vlhkostí, lokálně opadávající, vnitřní vápenné a štukové. Okna domu jsou dřevěná zdvojená, dveře hladké plné a prosklené. Podlahy obytných místností jsou s položenými finálními podlahovými krytinami, dlažby keramické. Vytápění domu je ústřední teplovodní, ke dni ocenění bez osazeného kotle na tuhá paliva, elektroinstalace zavedena třífázová, ohřev TUV průtokovým elektro ohřívačem. Rodinný dům je napojen provizorně na rozvod vody z obecní studny na pozemku jiného vlastníka, odkanalizování splaškových vod je svedeno přípojkou do septiku, provedena přípojka elektro.

Rodinný dům č.p. 24 je dle ohledání znalcem pokročilého původního stáří s podstandardní nutnou průběžnou údržbou, v částečné rekonstrukci, užíván ke svému účelu. 


Soubory:

https://www.okdrazby.cz/download/file/c9e7e1f7f7732c8029db2913166577a4134d4852




© 2010 Exekutorský úřad Brno-venkov | Ochrana osobních údajů webdesign meho.cz 2018